Michael Fiebrich

NAAM: Michael Fiebrich
WIJNHUIS: Fiebrich
REGIO: Ahr-dal
DRUIF: Riesling, Spätbugunder, Chardonnay, Pinotin

Michael Fiebrich is een jonge, gepassioneerde wijnmaker uit het Ahrdal. Tussen alle klassieke wijnhuizen in de regio is Michael een frisse wind. Hij is druk bezig om zijn percelen naar volledig biologisch om te vormen. Dat is een hele klus door alle regels die daarbij komen kijken. Zeker nu gezien de verschrikkelijke overstromingen in de regio in 2021.

In augustus 2019 ontmoeten we onze vriend Michael Fiebrich voor het eerst tijdens ons bezoek aan het schöne Ahr-dal. We leren elkaar kennen bij hem thuis, gezellig in de woon-kamer met een tasting van zijn mooie collectie wijnen. De volgende dag leidt hij ons onder het genot van een goed glas Riesling van een bevriende wijnboer door zijn prachtige, in het dal gelegen wijngaard. Het perceel is steil en mooi begroeid met wilde kruiden die hij ons graag laat ruiken en proeven.

Michael omschrijft zichzelf als idealistisch, minimalistisch en punk. Hij is geboren en getogen in de Eifel. Begonnen als boer, is hij inmiddels een volwaardig wijnmaker. Dit heeft hij grondig aangepakt met een volledige studie. De steile hellingen in de Ahr laten zich lastig bewerken en er komen bij Michael geen machines aan te pas. De wijnen worden dichtbij huis gerijpt in een uit rots gehouwen kelder, die helaas afgelopen zomer overstroomd is.

Michael werkt ecologisch en holistisch, zijn doel is om op het land en in het glas kwaliteit te leveren. Reductie speelt bij hem een belangrijke rol, dat zien we terug in zijn wijngaard maar ook in de wijnkelder (de rostkelder). Michael begeleidt zijn wijnen en zijn circa 2 hectare grond op een zo natuurlijk mogelijke wijze om de smaken en structuur van de druif te behouden.