Beschrijving
Bodem: Kalk- met kleibodem
Alcohol percentage: 13,5
Druivenras: Viognier, Albarino, Petite Arvine
Vinificatie : de druiven worden ontsteeld, dan schil-maceratie gedurende 12 uur. Daarna wordt het sap geperst en vervolgens wordt het druivensap geklaard alvorens de gisting te starten (dit betekent dat het sap gedurende 48 uur wordt afgekoeld tot ongeveer 8 graden), het klare gedeelte wordt verwijderd en vervolgens wordt de klassieke gisting in roestvrijstalen tanks uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke gist en de gistingstemperatuur wordt gecontroleerd op ongeveer 21°C. Rijping gedurende 5 maanden in handgemaakte amforen. Geen reiniging, geen filtratie. Weinig zwavel bij het bottelen.
Natuurlijk bezinksel kan voorkomen. Botteling door zwaartekracht.
Pairing: Langoustine met frisse risotto, hele kip met aardappeltjes, Courgette salade